Türkiye'ye Mozzarellasıyla Lezzet Katıyor... Rella Gıda

17.12.2013
haberdetay
Ürünlerinde dünya standardını yakalama ve Türkiye'de konusunda öncü olma odaklı çalışmayı prensip edinerek, en yeni teknolojiler, son sistem ekipmanlar ile üretim yapan Rella Gıda, kalitesinde ödün vermeden ilerliyor. Takım çalışması, açıklık ve dürüstlük ilkesini kuruluşundan bu yana sahiplenen firmanın Genel Müdür ve Yönetim Kurulu başkanı Teoman Durukan ile Rella Gıda'nın 2012 hedeflerini konuştuk...
Aileden gelen Durukan Gıda tecrübesinin ardından 2007 yılından bu yana Rella Gıda A.Ş. adı altında üretim yapan firma İzmit'in Kartepe ilçesinde faaliyet gösteriyor. Yabancı kökenli olan mozzarella peyniri ve türevlerini ülkemizde üreterek ithalat zorunluluğundan kurtarmayı kuruluşundan itibaren amaç edindiklerini söyleyen Rella Gıda Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu başkanı Teoman Durukan, hızla büyüyen pizza zinciri ve pizza işletmelerine yerli üretimle hizmet verdiklerini belirtiyor.

Türkiye’de sadece mozzarella üreten tek tesis olma özelliğini kurulduğu günden bu yana koruyan firma, başta pizza zincirlerinin vazgeçilmezi olan rendelenmiş ve dondurulmuş mozzarella olmak üzere çeşitli ebatlarda suda mozzarella ve kaplanmış stickmozzarella gibi bu peynirin bütün çeşitlerini üreterek sürekli bir gelişim içerisinde ürün yelpazesine yeni mozzarella türevleri eklemeye devam ediyor.

Gıda güvenliği üst seviyede
Mozzarella peynircilik sanatını günümüz teknolojisi kalite anlayışı ve kalite sisteminin yanı sıra gıda güvenliği yönetimi ile sürdürdüklerinin altını çizen Durukan, Avrupa normlarında gerçekleştiren Rella Gıda mozzarella üretimini bir dünya markası olma vizyonu ile tanıtmaya devam ettiklerini söylüyor. Üretim prosesi olarak Türkiye’de sadece mozzarella uzmanlığına sahip tek tesis olan Rellamozzarella yüzde 100 pastörize inek sütü kullanan, tesisinde sadece sulu haşlama sistemine sahip nadir tesislerden biri olarak nitelendiriliyor. ISO 9001 2008 Kalite Yönetim Sistemi ve Fssc 22000 2010 gıda yönetim sistemlerine sahip Rella Gıda, ürün gamını yüzde 100 doğal ürünlerden oluşturmanın yanında, üretiminde hiçbir katkı maddesi kullanmayarak sağlık standartlarından ödün vermiyor. Üretim süreçlerinin temel girdisi olan çiğ sütün, üreticiden başlayarak fabrikaya kadar gıda güvenliği yönetimi altındaki kontroller ile çift cidarlı paslanmaz taşıma tanklarına sahip, süt nakliye araçları ile tüm doğallığını koruyarak işletmelerine ulaştırıldığını söyleyen Durukan, gelen çiğ sütün işletmeye kabulüne kalite sağlama tarafından yapılan analizler sonucunda karar verildiğinin altını çizerek titiz çalışma odaklı firma prensiplerini bu sözlerle özetliyor.

“Sütün kalitesi artmalı”
Rella Gıda, mozzarella uzmanlığına sahip kadrosuyla sürekli gelişimi hedefleyerek yıllık eğitim takvimleri ile kalite ve gıda güvenliği konusunda personelini bilinçlendirmekle beraber, eğitim takvimlerinde kalite ve gıda güvenliği konusunda yıl içinde tekrarlanan periyodlarda verilen eğitimlerin yanında kişisel gelişim, iletişim gibi personelin mesleki gelişiminin yanı sıra kişisel ve sosyal yönden de gelişimini sağlayacak eğitimlere de yer veriyor. Türkiye'nin son yıllarda üretimin her alanında olduğu gibi, peynir üretiminde de Avrupa standartlarını yakaladığını düşünen Durukan: Sektörün önündeki tek sıkıntı, peynirin tek ham maddesi olan sütün kalitesinin artırılması” diyor ve bu konuda da son yıllarda önemli çalışmaların varlığına dikkat çekiyor.

“İthal değil ihraç edeceğiz”
Ülkemize ithal edilen dövize endeksli satılan mozzarella çeşitlerinin tamamını üreterek, yerli tüketiciye bu alanda yardımcı olmayı 2012 yılının en başında gelen hedefleri arasında tutan firma, bu konudaki ar-ge çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor. Mevcut ürünlerinin ve süt kalitesinin artırılması ile ilgili de projelerinin var olduğunu söyleyen Durukan, 2010 yılında Rella Gıda'nın süt ürünleri ihracatında Türkiye‘de ilk 10 da yer alarak çok önemli bir başarıya imza attığını belirterek "2011 ve 2012’de de aynı başarıyı tekrarlayarak, ithal eden değil ihraç eden olmak için yeni ihracat projeleri üzerinde de çalışıyoruz" diyor. Henüz proje aşamasındaki, şeflerle tadım etkinliklerine dair kısa sürede hayata geçecek olan çalışmalarına EKS Mutfak Akademisi ortaklı etkinliği de dahil eden firma bu yönüyle de destek amaçlı hedeflerini sürdürüyor.

Sütün gelecek nesillerin daha sıhhatli ve sağlıklı olmaları için en önemli besin öğesi olduğunun üzerinde önemle durarak; süt ve süt ürünlerindeki doğallık ve kalitenin, gelecek nesillerin daha sağlıklı olması anlamına geldiğini savunan Durukan, süt ve süt ürünlerinde kullanılan, süte ikame olduğu düşünülen ithal hammaddelerin bakanlığımızca yasaklanmasının, geleceğimiz için atılmış çok önemli bir adım olacağını savunuyor.